Monday, March 30, 2015

Napravi novogodišnju jelku

Napravi novogodišnju jelku I


Ovo je samo jedna od mnogobrojnih prijedloga kako napraviti novogodišnju jelku. Za pravljenje ovakvih ukrasa ili poklončića najčešće materijal već imate, pogotovo oni koji se često zabavljaju praveći ovakve sitnice. U ovom slučaju poteškoću bi mogla predstavljati boja. Potrebna vam je zelena, zapravo što zelenija trakica tkanine, malo parče smeđeg materijala, i mašna po izboru. I to je to. Zatim pogledajte sliku.


 Jelkica na slici je napravljena od tkanine. Improvizacija je uvijek dobrodošla. Upotrebljivi su papir, vuna, žica ili bilo šta što vam padne na pamet. Drvce se može napraviti i tako da se oblijepi štipaljka, pa se ukras može zakačiti ili pričvrstiti. Ako neko napravi ovakvu jelkicu, bilo bi mi drago da okači sliku, pa da komentarišemo.


Napravi novogodišnju jelku II


 Evo prijedloga za novogodišnju jelku od papira. Jednostavna jelkica za koju vam nije potrebno ništa što već nemate: komad papira i olovka. Kreativnost i savršenstvo jednostavnosti čine ovu novogodišnju jelku prosto neodoljivom.

 Pogledajte kratki snimak i uživajte praveći svoju novogodišnju jelku.

http://www.youtube.com/watch?v=0sx0DD1BGHg
Napravi novogodišnju jelku III


 Evo još jedne simpatične ideje za novogodišnju jelku. Možete je napraviti od papira ili kartona. Ako imate deblji karton, jelka može biti i veća od ove na slici. Boja papira nije problem. Tempere i vodene boje u šake. Možete je obojiti u zeleno ili prekriti snijegom.

 Nakit, naravno, po želji. Pustite mašti na volju.

Ukras za novogodišnju jelku I Ako ste od onih nestrpljivih koji jedva čekaju da okite novogodišnju jelku, onda je pravo vrijeme da napravite nekoliko simpatičnih figurica Djeda Mraza.

 Potreban vam je karton iz rolne toalet papira, zatim crveni i bijeli list papira, ljepilo za papir, olovka i makaze.

 Pažljivo razgledajte sliku. Pitanja ili nedoumice možete komentarisati.


Ukras za novogodišnju jelku II Praznično raspoloženje počinje upravo ukrašavanjem novogodišnje jelke. Ove godine želite jedinstven nakit. Napravite ga sami. Štedite novac, reciklirate, dobro se zabavljate, i sigurni ste da niko nema jelku nalik vašoj. Sve najljepše želi vam priroda :)

No comments:

Post a Comment