Saturday, December 21, 2013

Novogodišnje čestitke i pesme za decu

Još od davnih vremena praznovanje nove godine se vezuje za decu i dečje radosti... Ustalio se običaj u zapadnoj tradiciji da deca dobijaju poklone od Deda Mraza ili Božić Bate. Noću dok sva deca spavaju, Deda Mraz donosi deci poklone sa dalekog Severnog pola. Putuje u saonicama koje vuku irvasi i ulazi kroz dimnjak kako bi ostavi poklone ispod okićene jelke, za svako dete po jedan i to baš onaj poklon koji najviše deca žele.

U njegovu čast deca uče različite prigodne pesmice koje slave Deda Mraza i sav njegov trud. U narednim rdovima izdvajamo najlepše novogodišnje pesmice, koje, takođe, mogu da posluže i kao čestitke i mali znak pažnje.

Da se rode mnoga deca, 
da imaju sve što im treba, 
da ostanu srećna i vesela, 
da to slavi cela planeta.

U vojo godini imam jednu želju, da na tvom licu vidim vedar osmeh, da ti Dedam mraz donese najlepši poklon i da ti se ostvare sve želje.

Kad porasteš i kad budeš srećan i veseo, seti se svog toplog detinstva, seti se toplog uzglavlja i ljubavi koje su ti pružili tvoji roditelji... Srećna Nova godina!



Decu nije teško obradovati, a tome će doprineti i novogodišnji pokloni:


Da li ste ikad oblačili lutku od kartona. Kao dijete, ja sam beskrajno uživala u ovoj igri. Češće su bile lutke djevojčica, ali zašto ne napraviti baš dječaka?
Ništa lakše nego napraviti ovakvu lutku. Nacrtajte dječaka na listu papira, a zatim ga nalijepite na tanji karton. Kad ga stavite na čist, bijeli papir, dovoljno je da precrtate konture, a zatim boje u ruke, i pustite mašti na volju. Važno je da ne zaboravite ostaviti kvačice pomoću kojih ćete odjeću zakačiti.



 Ako vam još nije palo na pamet, uživanje u ovom poklonu biće potpuno jedino ako ga budete pravili sa svojim mališanima.

No comments:

Post a Comment