Thursday, May 16, 2013

Rodjendanske cestitke za decu

Nadamo se da ce ti se ispuniti zelja koju si pozelio kad si duvao svjecice. Zelimo samo da uzivas u dobrim stvarima koje ti se desavaju u zivotu. Srecan rodjendan!

Evo ideje za tortu


Ako ste početnik u pravljenju torti, evo savršenog ukrasa. Ne morate se truditi da kolač bude ravan ili simetričan. Smotajte ga u rolat i položite na tacnu, premažite nekom kremom od lješnika, Potrebne su 2 kockice tamne i 1 kockica svijetle čokolade. Zatim nacrtajte rogove. To je to. Torta je prigodna i za novogodišnje proslave u kostimima Deda Mraza



Kao i zanimljivi uradi sam pokloni



 Evo još jedne ideje za poklon. Za razliku od prethodnih ideja, osnovni dio vjerovatno nemate kod kuće. To je plastična mreža koju možete vidjeti na slici. Mrežu možete kupiti u prodavnici boja i lakova ili prodavnici građevinskog materijala. S obzirom da vam treba mali komad, cijena je prihvatljiva. Ostatak materijala imate. Stare majice, najbolje pamučne, jednobojne ili šarene, u zavisnosti od ukusa. Pažljivo razgledajte sliku.




 Na mreži možete nacrtati neke jednostavnije oblike, a prilikom vezanja čvorova izaberite odgovarajuće boje, i eto još zanimljivijeg poklona. Možete ga zadržati za svoju mačku ili napraviti za sve mačke koje poznajete. Ako imate pitanja ili nedoumice, komentarišite.

Rođendanske frizure



 Frizuru koju vam predstavaljam ne možete napraviti sami, ali je toliko savršena da vrijedi pozvati drugaricu, ili čak ponijeti sliku frizerki. Uopšte je nije teško napraviti. Kosa će vam biti čvrsto stegnuta tako da možete plesati do zore a da se ne pomjeri ni za centimetar, a ipak ne prečvrsta. Postiže se maldalački, šik izgled. Ako neko napravi ovakvu frizuru, bilo bi mi drago da podijeli mišljenje i sugestije. Komentarišite.






Evo i poklona za devojčice:


 Ovo je šarmantan poklon koji osvaja na prvi pogled. Dovoljno je da pogledate sliku i već znate i kako ćete napraviti i kome ćete pokloniti unikatnu narukvicu. Dobro bi bilo da, pored dugmića, naravno, koristite neku tanju žicu, ali tako da je ne siječete (jer će se grebati) već da sve umotate odjednom. Ovo je teži način. Lakši i sigurniji način je da na svakom dugmencetu napravite petlju od vune ili debljeg konca, a zatim ih povežete u krug tj. narukvicu. Izbor boja i oblika dugmića ne treba ni pominjati.





Korisni pokloni koji će se deci svideti:

 Ideja koju vam predstavljam nije za početnike. Zahtijeva korištenje mašine za šivenje, preciznost i strpljenje. Ipak, niko se nije naučen rodio. Zašto ne pokušati? Prekrivač se sastoji od 9 jastuka. Za svaki jastuk potreban vam je komad tkanine veličine 1x2m. Takođe vam je potrebno 9 komada deblje spužve, veličine 1x1m. Jastuci će biti manji, ali zbog nepravilnog oblika nećete ih moći izrezati ako uzmete manje komade spužve.



Svaki jastuk nacrtajte posebno na papiru, vodeći računa da se pazl uklopi. Crtež preslikajte na dva komada tkanine i prišijte jedan za drugi. Važno je da crtež sa svake strane bude 5cm širi od spužve koju ste prethodno isjekli. Zatim uvucite spužvu i do kraja zašijte jastuk. Uklopite ih tako da prekriju krevet.

Slika govori više od 1000 riječi. Prvi pokušaj vjerovatno neće biti ovako savršen kao prekrivač na slici, ali vrijedi pokušati.

 Ako se odvažite na ovaj projekat, slobodno podijelite savjete i iskustva.

No comments:

Post a Comment