Thursday, May 16, 2013

Poruke motivacije

 Nikad nemoj traziti srecu u drugim ljudima. Bices usamljen. Srecu potrazi u sebi. Ako mozes biti srecan kad si sam, bices srecan uvijek!

 Proslost je iskustvo. Sadasnjost je eksperiment. Buducnost je ocekivanje. Iskoristi iskustvo da bi eksperiment ispunio tvoja ocekivanja.

 Vrijeme, zdravlje, prijatelji i ljubav ne dolaze sa cijenom. Tek kad ih izgubimo, shvatimo koliko smo potrosili. Zato pazljivo...

 Sreca je kao lift. Naporan rad je kao stepenice. Lift moze pasti, ali stepenice sigurno nece!

 Tacka nije pravi kraj. Poslije tacke mozes napisati novu recenicu. Neuspjeh nije kraj. To je pocetak novog uspjeha!

Ako ste tužni, nije loša ideja da se prihvatite nekog, po mogućnosti zanimljivog posla. Upravo ću opisati nekoliko takvih:

 Pedantni ste i želite da u vašoj kući sve bude na svom mjestu. Sve boje se uglavnom uklapaju i unutrašnjost izgleda upravo onako kako želite. Pa ipak, u skladu sa 21. vijekom, sve prostorije su pune raznovrsnih kablova. Svi ti punjači i produžni kablovi su u najmanju ruku ružni, i remete vaš sklad. Evo sjajne ideje kako da sakrijete kablove.



Proces je veoma jednostavan. Osnovni materijal već imate, sigurno ste sačuvali neku kutiju od cipela. Potrebne su vam makaze, ljepilo za papir, malo aluminijske folije i papir za umotavanje poklona. Postoje nevjerovatne boje i dezeni ovih papira, sigurno će se naći neki koji se uklapa u vaš enterijer. Osim što ćete sakriti kablove, možete biti ponosni zato što ste sami doprinijeli ljepoti vašeg enterijera.

I još ideja


 Za izradu pažljivo razgledajte sliku. Ako imate nedoumice ili pitanja, slobodno komentarišite.
Kako tehnologija napreduje, u svim prostorijama je sve više i više kablova. Neki ih ne primjećuju uopšte, osim kad zapnu za iste. Ipak, ima i onih kojima su kablovi naprosto ružni. Ako spadate u ovu kategoriju, ideja će vas oduševiti. Izaberite boje i umjesto ružnih kablova dobićete simpatično šarenilo na sve strane :)

Razgledajte sliku. Ako neko napravi, neka se slobodno pohvali. Zato postoje komentari .)




Uredite balkon



Ako imate balkon ili neki slobodan ćošak, a nemate ideju kako da ga uredite, evo prijedloga. Policu možete napraviti i sami. Ukoliko prolazite pored nekog skladišta, pitajte imaju li paleta koje im ne trebaju, ili nekoliko pokidanih od kojih možete sastaviti jednu. Sastavite daske kao na slici a zatim ih prefarbajte, naravno po želji. Vaša mala oaza je spremna za cvijeće. Polica odgovara onima koji vole starinski izgled. Ako tražite nešto modernije, predlažem da još malo pregledate internet. Ako nađete neku zanimljivu sliku, slobodno podijelite.




Ili prosto idite u prirodu

 Poslušajte pjesmu banjolučkog umjetnika Grofa Đuraza Veličanstvenog Otpad nije smeće. Pjesma govori o prirodi i njenom odnosu prema čovjeku. Budi želju da otpad bacimo u pravi kontejner.

No comments:

Post a Comment